Vi fortsätter vårt långvariga samarbete med Lunds universitet

Johan JohannessonAlumni Relationer, Alumni Relations, Blog

Mira och Lunds universitet har arbetat tillsammans i fjorton år med alumnrelationer. 2019 är det sista året på kontraktet och under våren gjorde Lunds universitet en förnyad offentlig upphandling. I juni kom resultatet av upphandlingen och Mira vann i konkurrens med två andra anbud.  Vi på Mira tycker självklart det är otroligt roligt att få fortsätta samarbetet med Lunds universitet.

Sedan 2016 har Mira deltagit i fem offentliga upphandlingar i konkurrens med andra anbudsgivare. I alla fem har Mira varit det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet. I ett fall hade vi inte det lägsta priset, men funktionaliteten bedömdes så pass mycket bättre att vårt anbud ändå var ekonomiskt mest fördelaktigt. I de andra fallen har kostnaden för Miras anbud varit 20% till 70% (!) lägre än övriga anbud.

 

En av våra styrkor är att vi har en standardiserad produkt som är anpassad för högre- och kommersiell utbildning. Det innebär att för den marknad vi verkar inom kan vi erbjuda mycket och bra funktionalitet för ett mycket konkurrenskraftigt pris.

En annan fördel är att när många kunder använder samma basprodukt med samma kod kan vi snabbare förbättra och utveckla vår produkt vilket ger en bättre lösning för våra kunder.

De flesta offentliga upphandlingar innehåller förlängningsoptioner. I de upphandlingar Mira vunnit har våra kunder alltid använt dessa option för att förlänga kontraktet så långt det går.

Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Lunds universitet under lång tid framöver och det ska bli spännande att tillsammans med dem ta fram nästa generations alumnlösning.