Vi lanserar vår nya evenemangsmodul!

Johan JohannessonBlog

Under det senaste året har vi gjort stora förändringar i vår evenemangsmodul. Vi har arbetat om design och användargränssnitt, helt arbetat om hur anmälningssidorna ser ut, anpassat modulen för mobiler och surfplattor och lagt till stöd för betalevenemang och ytterligare nya funktioner vilket gör den till ett ännu kraftfullare stöd för externa relationer. Under nästa vecka kommer vi börja rulla ut den uppgraderade modulen till  våra kunder.

Evenemangsmodulen är en av våra mest populära moduler och förra året anordnade våra kunder sammanlagt mer än 1200 evenemang med över 50 000 deltagare. Under vintern och våren har vi tillsammans med några utvalda lärosäten testat vår nya version av modulen och nästa vecka kommer vi börja lanseringen av den till alla våra kunder. I arbetet med nya evenemangsmodulen har vi byggt vidare på de idéer och erfarenheter vi samlade på oss när vi jobbade med vår nya startsida som lanserades tidigare i år och vi hoppas att ni som använder er av evenemangsmodulen kommer uppskatta de förbättringar vi gjort.

Vi har en tidigare bloggpost diskuterat de övergripande designmålen för den nya versionen. Den mest uppenbara förbättringen är att vi helt arbetat om designen för modulen och finslipat processen hur man skapar och hanterar evenemang. Vi har också gjort om hur anmälningssidorna ser ut och gjort både dem och hela administrationsgränssnittet helt anpassat till mobiler och surfplattor.

Vad är nytt eller förbättrat?
Du som tidigare arbetat med Miras evenemangsmodul kommer att känna igen mycket. Grundprocessen hur du skapar ditt evenemang och sedan bygger upp anmälningssidorna fungerar på ungefär samma sätt som idag men vi har gjort flera förbättringar och justeringar.  Vi har gjort det enklare att skapa och administrera evenemang och tagit bort funktioner som sällan eller aldrig används. Vi är nöjda med resultatet så här långt, men en utvecklingsprocess är aldrig klar och vi kommer göra justeringar och förbättringar löpande när vi fått in synpunkter från våra användare. Nedan listar jag mina tre favoritsaker som antingen är förbättrade eller nya:

  • Helt ny design på anmälningssidan. Vi gjort om anmälningsformuläret så det är helt anpassad för mobila plattformar som smartphones och surfplattor. Det nya formuläret har också en helt ny design och vi har lagt en funktion som samlar in samtycke i enlighet med den nya dataskyddsförordningen.

De nya anmälningssidorna är helt anpassade för mobila enheter

  • Nytt designverktyg i administrationsgränssnittet. I den nya evenemangsmodulen kan du själv designa dina anmälningssidor. Använd olika designmallar beroende på vilket evenemang du anordnar. Vi har också förenklat verktygspanelen i editorn för att göra den mer överblickbar.

Välj designmall för varje event. Du kan antingen välja bland standardbilder eller ladda upp en ny bild för ditt evenemang

  • Ny funktion: Reservlista. Äntligen har vi en funktion för reservlista! Att kunna slå på en reservlista för evenemang har varit ett av de mest efterfrågade önskemålen från våra kunder och vi är glada att kunna meddela att med nya versionen av evenemangsmodulen är den inkluderad.

Äntligen på plats!

I första vågen kommer vi uppgradera alla våra svenskspråkiga system till den nya versionen av evenemangsmodulen. Denna uppgradering kommer ske under nästa vecka och vi hoppas sedan inom kort även kunna uppgradera de icke-svenskspråkiga systemen. I nästa vecka kommer vi också publicera utbildningsmaterial i form av instruktionsvideos och en FAQ på vår hemsida. Håll utkik efter dem!

Har du frågor eller funderingar? Hör då gärna av dig till johan.johannesson@mira.se