Snart lanseras Miras uppgraderade evenemangsmodul

Johan JohannessonBlog

I nästan 20 år har nordiska universitet, högskolor och kommersiella utbildningsföretag använt Mira för sina externa relationer och vi arbetar kontinuerligt med att förbättra användarupplevelsen för våra kunder. I januari lanserade vi en ny startsida och inom kort kommer evenemangsmodulen, en av våra mest använda moduler, uppgraderas med en helt ny design och med stöd för betalda evenemang

Under 2017 använde våra kunder evenemangsmodulen för att anordna över 1200 evenemang med nästan totalt 50 000 deltagare. Vårt mål har alltid varit att ha ett funktionellt och enkelt användargränssnitt för alla våra moduler. Men tiden har sin gång och när vi tittar på vårt användargränssnitt för evenemangsmodulen idag är känslan att även om det fortfarande är funktionellt är det kanske inte längre så modernt i sin utformning. Vi kommer därför uppgradera modulen inom kort och i vårt arbete bygger vi vidare på de idéer och erfarenheter vi samlade på oss under arbetet med vår nya startsida som lanserades tidigare i år.

Våra övergripande designmål har varit:

  • Erbjuda snyggare och modernare anmälningsformulär
  • Ge stöd för avgiftsbelagda evenemang med betalningar online
  • Göra det enklare för nya användare genom att göra funktioner man använder ofta mer tillgängliga, och avancerade funktioner endast ett klick bort
  • Enklare hantering av anmälningsfält
  • Ny design som går i linje med den nya form och de nya färger vi använt i tidigare uppgraderingar

I vårt nya användargränssnitt för evenemang kan användarna i större utsträckning skapa sina egen design för sin anmälningssida.

Samtidigt har det varit viktigt för oss att behålla stöd för avancerade funktioner som exempelvis möjlighet att synka information från anmälningsfält till personprofil, att kunna skapa flerspråkiga anmälningsformulär och låta deltagare anmäla extra medföljare. Den mest uppenbara förbättringen är att vi helt arbetat om designen för modulen med en mer logisk process i skapande och hantering av evenemang samt en bättre överblick över hur många anmälningar som kommit in. Vi har också byggt in ett bättre stöd för användning på mobila plattformar och även gjort om hur anmälningssidorna ser ut.

De publika anmälningssidorna är helt anpassade för mobila plattformar

Den kanske största nyheten är att vi med den nya evenemangsmodulen stödjer betalevenemang. Flera av våra kunder har uttryckt ett behov av att kunna ta betalt för evenemang genom att låta evenemangsdeltagarna betala direkt med kreditkort över nätet. I och med lanseringen av vår uppgraderade evenemangsmodul kommer vi kunna erbjuda just detta. Det kommer vara möjligt att antingen sätta ett pris för hela evenemanget eller sätta pris på enskilda fält på anmälningssidan.

Vad händer då härnäst? Vi håller just nu på att avsluta utvecklingsarbetet samtidigt som vi också testar igenom alla processer internt. Nästa milstolpe är att låta en eller ett par kunder testa igenom hela modulen varefter vi gör några sista justeringar innan vi släpper den till alla våra kunder. Om allt går som det ska kommer vi kunna släppa evenemangsmodulen under tidig vår!

Har du några frågor eller synpunkter? Hör i så fall gärna av dig till johan.johannesson@mira.se