Mira lanserar ny startsida i början på nästa år!

Johan JohannessonBlog

Under 2018 kommer vi genomföra flera förbättringar av vårt användargränssnitt. Först ut är lanseringen av vår nya startsida som är planerad till mitten av januari. Den nya startsidan är designad både för stationära och mobila plattformar och ger dig som användare stor flexibilitet att själv designa din sida beroende på vilka uppgifter du arbetar med. 

Startsidan är det första som möter dig när du loggar in i Miras system och en förändring du snabbt kommer märka är att den nya startsidan använder mycket mer färg och tydligare grafiska element än den tidigare. Vi har färgkodat olika aktiviteter och funktioner så de snabbt ska vara lätta att hitta och arbeta med. En annan förändring är hur vi väljer att presentera information på den nya startsidan. Vi har utökat de nyckeltal som tidigare fanns tillgängliga på startsidan med specifik information kring senast gjorda utskick och närmast kommande evenemang. Vår ambition när vi designade nya startsidan har varit att kombinera ny design och flexibilitet med målet att göra viktig funktionalitet i systemet lättillgänglig för dig som användare.

En sak vi tittat noggrant på när vi utvecklat den nya startsidan är hur våra användare arbetar i systemet och vi har försökt hitta sätt att på ett bra sätt stödja viktiga processer. Det är viktigt för oss att du som användare, oavsett vilka behov du har och vilka processer du arbetar med ska kunna använda startsidan som en utgångspunkt för sitt dagliga arbete i Mira.

Miras startsida får ett ansiktslyft med ny design och bättre överblick över nyckelprocesser

Den nya startsidan är uppbyggd av ett antal widgets som enkelt kan konfigureras och flyttas runt av användaren själv. En widget är en applikation som låter användaren utföra en funktion eller få tillgång till en specifik service. Genom drag-and-drop är det enkelt att sätta upp sin egen startsida med de verktyg som passar bäst. Vid lansering kommer det finnas att antal widgets tillgängliga och fler kommer utvecklas i takt med att vi får in önskemål från er som använder systemet.

I samband med lanseringen kommer vi titta närmare några av de widgets vi utvecklat. Vi planerar också publicera en instruktionsvideo där vi går igenom de olika delarna på startsidan. Om du har frågor så hör gärna av dig till johan.johannesson@mira.se.