Nära samarbete med näringslivet lönar sig!

MiraAlumni Relations, Corporate Contacts

Det har vi inom externa relationer vetat länge men nu får det genomslag även på bredare front. I Svenskt Näringslivs lista över vilka alumner som får arbete efter sina utbildningar går det lätt att se ett samband mellan lärosätenas satsning på samarbete och deras alumner framgång.

Topp tre på listan är Linköping Universitet, Karlstads Universitet och Högskolan i Halmstad

Mikaela Almerud, högskoleexpert på Svenskt Näringsliv, säger i en intervju till Ny Teknik att ett gott samarbete med Näringslivet ökar alumnernas chanser till att få ett kvalificerat jobb med 60%. Linköping har en tradition av stark samverkan med näringslivet och framförallt när det kommer till de tekniska utbildningarna. Stark samverkan med näringslivet är något som krävs om studenternas möjligheter till arbete efter examen ska öka avslutar Almerud.

Hela artikeln i Ny Teknik och Svenskt Näringslivs lista hittar ni på : http://www.nyteknik.se/special/tekniska_hogskolor/article741646.ece