På tråden med…

MiraAlumni Relations, Event Management

…Karin Branzell, alumnisamordnare Karlstads universitet

– Hej Karin! Jag har sett att ni ska ha en ”Årets alumn” fest nu den 21 februari, hur kommer det sig?

– Vi känner att det är ett mycket bra sätt att marknadsföra våra alumner, vår alumnverksamhet och att samtidigt få fler medlemmar i vårt nätverk. Det är också viktigt att kunna erbjuda våra alumner intressanta aktiviteter.

Detta är andra gången vi utnämner ”Årets alumn” men detta år har vi gått ut ännu bredare med både annonser och affischer. Vi har även arbetat för att lyfta fram nyhetsvärdet och ska gå ut med pressmeddelande ett par dagar innan så att media kommer hit och rapporterar.

– Hur har ni hittat, nominerat och bestämt vem som ska bli ”Årets alumn”?

– Vi har bl a gått ut med frågan i nätverket och fått in en del tips från våra alumner men vi har även fått in förslag på andra håll. Sedan är vi en Alumni styrgrupp bestående av prorektor (ordförande), vår chef på kommunikation och relationer, en lärarrepresentant, externa representanter från näringsliv och kommun här i Karlstad, studentrepresentant, studentkårens ordförande och till sist jag som alumnansvarig. Det är sedan vi som bestämmer vilka två, en man och en kvinna, som blir ”Årets alumner” för 2007.

– Vilka blir det då?

– Det kan jag inte avslöja, utan det är en del av spänningen med kvällen och kommer inte att avslöjas innan! Men för er som är intresserade hittar ni all information både nu inför och efter på: http://www.kau.se/alumni/ceremoni21feb2008.lasso

– Superspännande, lycka till med allt!

– Tack så mycket!

(Karlstad University will nominate alumni of the year 2007 the 21th of February. Information about the results and interviews will be provided also in English on their alumni webpage: www.kau.se/alumni/eng)