Intryck från CASE Nordic Summit och en blick framåt mot kommande evenemang

Johan JohannessonBlog

CASE Nordic Summit 2017

Det var riktigt kul att träffa så många av er på CASE Nordic Summit 2017 i början av april. I år var det Handelshøyskolen BI i som var värd för och konferensen hölls i deras fantastiska lokaler i Oslo. Både jag och Magnus från Mira deltog och vi hade två riktigt intressanta dagar tillsammans med andra personer verksamma inom området för externa relationer.

CASE-konferenserna brukar alltid erbjuda en uppsjö av intressanta sessioner och årets konferens var inget undantag. Alla sessioner jag deltog på var otroligt givande. Framför allt för att innehållet var intressant men också för de frågor som ställdes och diskussioner som uppstod under sessionerna. I vanlig ordning var också diskussionerna och samtalen som spontant uppstod mellan oss deltagare i pauserna nästan lika intressanta.

Om jag måste välja något som stack ut extra mycket var det sista sessionen när BIs marknadsavdelning pratade om deras satsning förra året för att rekrytera internationella studenter som ledde till mer än 3000 ansökningar på några dagar! Istället för traditionellt fokus på högskolans utbildningskvalitet valde man en annan väg för att skapa uppmärksamhet. Se den fantastiska filmen som var en viktig del av kampanjen här.

Call to Action Fundraising Seminar

Magnus har också deltagit i den nionde upplagan av “Call to Action Fundraising Seminar” som är ett stort årligt evenemang i Portugal. Call to Action är ett portugalbaserat konsultföretag som specialiserar sig på fundraising och marknadsföring för icke-vinstdrivande organisationer. Magnus var på plats i Lissabon för att hålla sessionen “Best practises and common mistakes when using digital tools to engage alumni and support fundraising”. Är du nyfiken på presentationen Magnus höll? Hör i så fall av dig till oss så skickar vi den till dig.


Högskola och samhälle i samverkan

Den 18- 19 maj kommer vi delta på konferensen Högskola och samhälle i samverkan som denna gång hålls i vackra Helsingborg och arrangeras av Lunds universitet. Konferensens tema handlar i år om gränsytorna mellan digitalisering, entreprenörskap och hållbarhet och vi ser verkligen fram emot att vara med och diskutera dessa frågor med andra intresserade från högskolevärlden, myndigheter eller från näringslivet. Låter detta intressant? Anmälan är fortfarande öppen och sker på Campus Helsingborgs hemsida, klicka här.

 


Seminarum om internationell fundraising

22 maj kl 15-17 anordnar Mira Brakeley seminarium om internationell fundraising. Talare: Harriet Wallberg (tidigare rektor Karolinska Institutet), Mikael Horal (development office, Karolinska Institutet), Marianne Briscoe (president, Brakeley Briscoe Inc, USA) och Charlotte Rydh (generalsekreterare FRII). Plats: IVA. För info och anmälan klicka här

Om du har några frågor eller funderingar, kontakta gärna mig på johan.johannesson@mira.se