Förbättrad snabbsöksfunktion ger bättre förutsättningar att hitta den person du söker

Johan JohannessonBlog

Tidigare i höstas förbättrade vi vår snabbsöksfunktion i administrationsgränssnittet så den både blev snabbare och grupperade ihop sökträffarna på ett bättre sätt ( läs mer om vår nylanserade snabbsöksfunktion här ). Nu har vi tagit ytterligare ett steg i att hjälpa våra användare snabbt kunna hitta rätt person och utökat sökfunktionen med att också träffa på personnummer. Ofta har man inte exakt stavning på den person man söker och i andra fall arbetar man med personer från en lista med personuppgifter och då är det snabbare och enklare att söka på personnummer.

personnummersok

I resultatlistan kan användaren sedan direkt välja ett resultat genom att klicka på det eller använda piltangenterna för att stega upp eller ner i listan och sedan klicka på retur för att välja resultat. För att sökningen ska fungera krävs att man anger fullt ifyllt födelsedatum enligt YYYY-MM-DD. Detta för att det i en databas med tiotusentals personer blir det alldeles för många träffar att hantera om man skulle skriva ofullständiga personnummer.

Det är nu också möjligt att hitta personer om man har deras person-id i databasen. Varje person som skapas får ett unikt id i databasen och om man har detta kan man skriva in det i snabbsöksrutan för att hitta rätt person omedelbart. Sökning på person-id är inte påslaget per default, men om du vill få det påslaget så kontakta oss så fixar vi det. Vill du veta mer kring snabbsöksfunktionen eller är du intresserad av en utbildningssession kring sökning och urvalshantering? Kontakta johan.johannesson@mira.se