Evenemang: Varje e-post kan bara användas till en anmälan per evenemang

Johan JohannessonBlog

Vi har gjort en ändring i hur vi hanterar e-post vid evenemangsanmälningar. Tidigare var det möjligt att använda sig av samma e-postadress flera gånger vid samma evenemang. Detta underlättade bland vid anmälan av medföljare då en person kan anmäla flera personer på samma gång. Nackdelarna var att det var möjligt för en enskild person kunde ta upp flera platser vid populära evenemang med begränsat antal platser och att det försvårade arbetet med att på ett smidigt sätt arbeta med datakvalitet i systemet.

Efter vår ändring är det inte längre möjligt att använda samma e-postadress till flera anmälningar utan varje e-postadress måste vara unik. Om en person försöker anmäla sig med en e-postadress som redan är registrerad på evenemanget kommer inte anmälan registreras och personen uppmanas ange en annan e-postadress

Det är fortfarande möjligt att från administrationsgränssnittet lägga till personer till evenemanget utan att ange e-postadress för dessa.