Entreprenörskapsforum bjuder in till seminarium: Privata donationer till högre utbildning och forskning

MiraEvents

Torsdagen den 5 november bjuder Entreprenörskapsforum in till frukostseminarium om finansiering av forskning och högre utbildning. Seminariet tar sin utgångspunkt i det finska systemet där staten under senare år stimulerar privata donationer till lärosätena genom motfinansiering och utökad avdragsrätt.

På seminariet diskuteras
  • Vilka effekter får systemet för lärosätena?
  • Vad kan vi lära av det finska systemet?
  • Kan motfinansiering användas i Sverige?

Seminariet inleds med en kortare presentation av likheter och skillnader mellan den svenska och finska modellen av Johan Wennström. Därefter presenterar Thomas Wilhelmsson effekterna för de finska lärosätena och Harriet Wallberg utvecklingsmöjligheter för det svenska systemet. Samtalet avslutas med en paneldiskussion där även Pontus Braunerhjelm och Dan Brändström medverkar. Seminariet modereras av Johanna Palmberg.

När, var, hur?

När: Torsdagen den 5 november kl. 08.00 – 09.30. Frukost serveras från kl. 07.30.
Var: Entreprenörskapsforum, Grevgatan 34, 3 tr, Stockholm

Läs mer!