Alumnit maailmalla

MiraAlumni Relations, International Office

Oulun yliopisto kertoo tuoreimmassa sidosryhmälehdessään Aktuumissa, että vaikka yli puolet yliopiston alumneista jääkin pysyvästi Oulun seudulle ja muualle Pohjois-Suomeen, yhä useampi myös muuttaa ulkomaille. Tämän syksyn osoitetietojen mukaan Oulun yliopiston alumneja asuu noin 58 eri maassa ja kaikilla mantereilla. Suosituimmat maat ovat Ruotsi, Yhdysvallat, Saksa, Iso-Britannia ja Norja. Aika monilla muuton syynä on kansainvälinen työpaikka.

Hanken on tehnyt alumniverkostoon ‘Hanken Expatriate’ -osion, joka on tarkoitettu niin avuksi ulkoimailla asuvien alumnien verkostoitumiseen kuin lähtöä suunnittelevien jäsenten tietopankiksi. Sivustolla on pieniä tietopaketteja eri maista, joissa asuu Hankenin alumneja ja monen maan kohdalla on esitelty maakohtainen yhteyshenkilö, joka kertoo kokemuksistaan kyseisessä maassa asumisesta. Yhteyshenkilöön voi myös halutessaan ottaa henkilökohtaisesti yhteyttä.

Koko ajan lisääntyvä kansainvälistyminen asettaa haasteita myös alumnitoiminnalle. Verkkopalvelujen ja sähköisen viestinnän avulla kaukanakin olevat alumnit voidaan pitää lähellä yliopistoa.