Tekniksprånget håller hög kvalitet i relationsarbete med hjälp av Mira

Magnus BrattOur customers

Tekniksprånget-logga (1)Tekniksprånget syftar till att säkra Sveriges kompetensutveckling av ingenjörer och erbjuder ungdomar under 21 möjlighet att testa på arbetet som ingenjör. Johanna Theander är projektledare på Tekniksprånget och arbetar dagligen med Mira. Efter införandet av lösningen slipper Johanna manuellt arbete med komplicerade Excel-listor, har en lösning som stöttar henne och Tekniksprånget i ett kvalitativt relationsarbete och goda möjligheter till statistik- och uppföljningsarbete.

Behöver Mira för att bedriva ett kvalitativt relationsarbete

Tekniksprånget arbetar på uppdrag av Skolverket och deras syfte är att säkra Sveriges kompetensförsörjning av ingenjörer. Genom praktikplatser hos ett antal arbetsgivare runt om i Sverige erbjuder Tekniksprånget ungdomar under 21 som är berättigade att påbörja en ingenjörsutbildning möjlighet att testa på arbetet som ingenjör.

– Innan vi erhöll vår Mira-lösning arbetade vi mycket med Excel-listor. Det var ett arbetssätt som inte var långsiktigt hållbart. Vi hade tydliga behov av att kunna göra uppföljningar och se statistik om våra praktikanter. Vi började se oss omkring efter en lösning, där vi bland annat tittade på KTHs Mira-lösning, som vi bedömde vara en sådan lösning som skulle passa oss, säger Johanna Theander, projektledare Tekniksprånget.

Tekniksprånget bedriver ett framgångsrikt arbete där de till hösten 2014 fick 2100 antal sökande till cirka 450 antal platser. Intresset för Tekniksprångets erbjudande är stort och arbetet med organisationens relationer är en av de viktigaste parametrarna. Varje relation är viktig och en god överblick med tillit för att alla relationer finns tillgängliga är ett måste.

– En primär och extremt viktig faktor som vår lösning stödjer oss med är relationsarbetet med våra nuvarande och före detta praktikanter. Mira hjälper oss att hålla ordning på alla och möjliggör en god överblick. Vi kan på ett snabbt och enkelt sätt hitta, hålla koll på och kontakta våra praktikanter. En annan viktig faktor är att före detta praktikanter är bra ambassadörer. Nu kan vi på ett bra sätt följa upp de praktikanter som genomfört en praktik, vilket gör att vi behåller dem inom verksamheten och kan fortsätta att jobba med vår relation till dem, säger Johanna Theander, projektledare Tekniksprånget.

Mira Networks erfarenheter och expertis är av stort värde

Tekniksprånget påbörjade införandeprojektet hösten 2012 och började arbeta med Mira våren 2013. Johanna Theander ledde projektet och införandet från Tekniksprångets sida.

– Samarbetet med Mira Network under införandet av vår Mira-lösning var väldigt bra. Jag kände mig hela tiden väl insatt i projektet och fick alltid snabb respons och bra svar på mina frågor. Något som gav oss ett otroligt mervärde var att Mira Network delade med sig av sin erfarenhet och expertis inom ERM-lösningar. De hjälpte oss att väcka många viktiga frågor vid implementationen. Såsom strategi för de externa relationerna, hur vi kunde tänka och sätta upp mål och vad vill vi åstadkomma med lösningen. Projektledaren på Mira Network satte sig verkligen in i vår verksamhet och hjälpte oss med siffer-mål såväl som vad vi kunde förvänta oss, säger Johanna Theander, projektledare IVA Tekniksprånget.

Tekniksprångets lösning består av produkterna Mira ERM BASE och Mira Alumni Relations. Johanna Theander berättar att hon uppskattar att Mira är lättanvänt och att hon skulle rekommendera andra som står inför liknande utmaningar som Tekniksprånget gjorde, och är intresserad av att spara tid, eliminera administration och öka kvaliteten på relationsarbetet– att arbeta med Mira.