Miljondonationer till Högskolan i Jönköping

MiraFundraising Management

Högskolan i Jönköping har fått två donationer från Lennart Israelsson i Småland, kallad ”Aktiestinsen”.

“Aktiestinsen” har skänkt aktier för fem miljoner kronor till Hälsohögskolan i Jönköping. Portföljen är grunden till en stiftelse där forskare, studenter och yrkesverksamma inom arbetsterapiområdet kan söka pengar för projekt kring äldres aktivitet och hälsa.

– Det är viktigt att ta vara på studenters och yrkesverksammas entreprenöranda och tack vare Lennart ”Aktiestinsen” Israelsson kan vi nu finansiera forsknings- och utvecklingsarbeten inom arbetsterapiområdet som gynnar äldres aktivitet och hälsa, säger Iréne Linddahl avdelningschef för Avdelningen för rehabilitering vid Hälsohögskolan.

Lennart Israelsson har tidigare donerat till Internationella Handelshögskolan i Jönköping för att stödja studenters entreprenörskap.

Lärare, personal och studenter kommer att kunna nominera pristagare och projektfinansiering till en jury, som sedan lämnar förslag till stiftelsens styrelse. Prisutdelning och presentation av finansierade projekt ska ske varje år i samband med Lennart Israelssons födelsedag den 6 februari. ”Aktiestinsen” sitter också som ständig hedersordförande i styrelsen.

Lennart Israelsson föddes 1916 i Småland. Han gjorde sin första aktieplacering 1946, men hade hunnit bli pensionär när medierna uppmärksammade hans framgångsrika och långsiktiga aktieaffärer. Eftersom han tidigare arbetat som stins kallas han ofta för ”Aktiestinsen”. På senare år har han genomfört flera donationer.

Dubbelt grattis till Högskolan i Jönköping!

Pressmeddelande Hälsohögskolan.
Pressmeddelande Internationella Handelshögskolan.